KUNSTKIJK G-O 2018

Tijdens het Hemelvaart weekend van 10 t/m 13 mei staat Goeree-Overflakkee weer in het teken van kunst. Gedurende 4 dagen zullen op 34 veelal bijzondere locaties kunstwerken vertoont worden.

Atelier Havenhoofd 1 doet mee als locatie 14 en verzorgt weer een Special tijdens de Kunstkijk.

Dit jaar is het thema “van 2D naar3D”

De deelnemende kunstenaars op deze locatie voorzien de expositieruimte beneden van zowel 2D als 3D werk.

Buiten, bij mooi weer zijn er enkele demonstraties te zien. (programma volgt)                                             Bij slecht weer zal dit plaatsvinden boven in de atelierruimte.

Deze atelierruimte is vrij te bezichtigen tijdens de KunstKijk, een rondleiding behoort tot de mogelijkheden. We maken een gezellig terrasje en last but not least: zondag 13 mei, om 13.00 uur spelen Jut & Juul hun geweldige repertoire!

“Arno Visser (gitaar) en Julia Kerpel (zang). Hij met zijn gitaar, zij met haar stem… En ongetwijfeld zingt u met hen mee, want hun repertoire is herkenbaar.”

Of zoals zij zelf zeggen:

As long as there is Rock & Roll, Rhythm & Blues and Drum & Bass……….there will be”                JUT & JUUL !!!!

Over de kunstenaars:

Esther de Vlam is geïnteresseerd in hoe we beginnen met iets te scheppen vanuit het absolute minimum. Hoe vertrekken we vanaf het nulpunt? Zij onderzoekt hoe de drempel van de normaliteit wordt overschreden en een nieuwe toestand wordt gehandhaafd; hoe een crisis (een oorlog of armoede bijvoorbeeld) verwordt tot een normale toestand, zelfs als een vanzelfsprekendheid. Haar werk neemt de vorm aan van interventies en installaties waarin alledaagse objecten een transformatie ondergaan.

www.esther-de-vlam.nl

Float tekent met houtskool vanuit een innerlijke motivatie.

Zijn onderwerpen haalt hij uit zijn directe leefomgeving.

Medium gebruik

Uitsluitend breed toegepaste mediums zoals: RAL 9010, houtskool en MDF panelen. Dit symboliseert voor Float de maatschappij.

www.float010.com

Monique van Wensveen (1961) is in 2013 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie.

Ze maakt werk waarin ze processen van chemische verandering en aantasting laat zien. Deze processen, het tijdsverloop en de aansluiting tussen de technieken en de gedeformeerde figuren als die in de werken voorkomen zijn van belang.

Door langdurig etsen van koper ontstaan structuren en oxides. Tegelijk is daar een fascinerende tegenstelling: de koperoxides zien er mooi uit, maar zijn heel giftig.

Het werk van Monique bestaat uit ruimtelijke objecten van geoxideerd koper, maar ook de macrofoto’s van deze werken en de voorafgaande studies zijn zelfstandige werken. www.wensveengrafiek.nl

Renate van Opdorp, geboren in 1970 te Rotterdam is in 2013 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, studierichting autonoom, Fine Art.

Renate heeft haar eigen atelier in Middelharnis, Atelier Havenhoofd 1.

Renate is gefascineerd door het telkens veranderende karakter van het landschap; het contrast van massieve structuren enerzijds en vergankelijkheid anderzijds. Deze themaʼs komen veelvuldig terug in haar tekeningen, etsen en fotografie. Fotografie gebruikt zij als vertrekpunt en komt voort uit de drang het moment vast te grijpen en op beeld vast te leggen.

Het landschap en detail wordt toegepast als metafoor voor de kwetsbaarheid van de mens ten aanzien van de natuur, maar ook als de kracht waarover de natuur en de mens beschikt.

Terugkerende themaʼs in haar werk zijn: Orde, chaos, vergankelijkheid, structuren, grenzen, sporen, tijd en herinnering.

www.renatevanopdorp.nl

 

Sasha Zuidam, wonende te Schiedam (1970) is afgestudeerd aan de KABK te Den Haag in 1994.

Haar werk bestaat uit lino’s en kleurige houtsneden, waarbij de samensmelting van kleuren, vormen en verschillende werelden centraal staat. Daarnaast maakt ze tekeningen en verwerkt ze haar houtsnedeplanken tot objecten.

Het werk ontstaat vanuit de compilatie van de verknipte foto’s, tekeningen en kopiën. De grote vorm die hierbij ontstaat is even belangrijk als het kleinste detail. Hier en daar worden er leegtes geschept om luchtigheid te creëeren. Het ambacht is een belangrijke factor in haar werk.

Sasha is lid van Stichting KunstWerkt (Schiedam) en RAR (Spijkenisse) en geeft culturele lessen in het basisonderwijs.

www.sashazuidam.nl

Theo Mastenbroek is als fotograaf vooral geboeid door abstractie, dit vindt hij vaak in details op muren maar ook in het landschap zoekt hij meer de abstractie dan de romantiek

Hij is een “klassiek” fotograaf: het beeld zien en ter plaatse de foto componeren spreekt hem meer aan dan het later manipuleren van het beeld.                                                                                                               In de loop van de jaren heeft hij alle technieken, van dia en zelf afdrukken in de donkere kamer van zwart-wit en kleurenfoto’s tot de huidige digitale fotografie gebruikt.

www.theomastenbroek-foto.nl

Willem van Hest is geboren en getogen in Rotterdam en nog steeds een enthousiaste Rotterdammer. Schilder, tekenaar, schrijver en graficus. Onderwerpen beeldende kunst: de mens, zijn stad Rotterdam, natuur, them’s, reizen.

Schrijver: dagboeken, brieven, interviews, portretten, artikelen. Werkt graag in opdracht: zeefdrukken, portretten, tentoonstellingen, muurschilderingen, educatieve projecten; organiseert kunstmanifestaties e.d.
Werkt de laatste jaren thematisch, samen met anderen. Zo was een project rond idealisme, transformatie en het sublieme. Over de ouderdom en de laatste fase:
-leef je uit/leve de laatste fase-. En nu –love is all-

Vormt met Ron Blom en anderen -de ontmoeting-: kunst buiten het atelier, met actieve inbreng van ‘de ander’: grote gezamenlijke (buiten)kunstwerken, films, boeken, tentoonstellingen.

www.willemvanhest.nl

Links en tevens bron: http://www.kunstkijk.com/

http://www.kunstkijk.com/locaties/havenhoofd

http://www.atelierhavenhoofd1.nl/

https://www.facebook.com/pg/Jut-Juul-285156055018738/about/?ref=page_internal