Momenteel is mijn werk te zien in de galerie van Atelier Havenhoofd 1 ( vaste collectie).  Vanaf zaterdag 30 september zal er weer een nieuwe gastexpositie zijn, maar hierover later meer…

Degene die mijn werk kennen weten dat ik veelal werk maak in zwart, wit en grijstonen. Soms wordt daar subtiel kleur aan toegevoegd, veelal in aarde tinten.                                                                                         Toch zult u zeker ook kleurrijk werk tegenkomen bij een bezoek aan de galerie en het atelier. Een rondleiding behoort tot de mogelijkheden.

In mijn werk zult u mijn fascinatie voor de natuur terugvinden, met name de natuurelementen: het telkens veranderende karakter van het landschap; het contrast van massieve structuren enerzijds en vergankelijkheid anderzijds. Deze themaʼs komen veelvuldig voor in mijn tekeningen, etsen en fotografie.

Naast de expositie in mijn eigen galerie is mijn werk momenteel ook te zien bij twee andere exposities.  

Bij Stichting KunstWerkt is een van mijn laatste werken te zien in de groepsexpositie Occasionally Colour .De drieluik “Into the Woods”  bestaat uit drie houtskooltekeningen, bij twee daarvan is een nuance van kleur toegevoegd.                                                                                                                         Uitgebreide Informatie over deze expositie kunt u vinden op http://stichtingkunstwerkt.nl/                               Het adres is: Ruimte in beweging, Boterstraat 81. 3111NB Schiedam.                                                             Deze expositie is te zien t/m 1 oktober 2017.

De Regio Art Rijnmond  bestaat 25 jaar, tijd voor een feestje dus. Ter ere van dit jubileum exposeren leden van het eerste uur samen met de door hen uitgenodigde jonge en veelbelovende kunstenaars.

Ik voel mij zeer vereerd dat ik door Foke Stribos, kunstenaar van het eerste uur, uitgenodigd bent om deel te nemen aan deze bijzonder tentoonstelling, als gastkunstenaar. Heel jong ben ik niet meer, maar dat veelbelovend vind ik wel erg leuk klinken. 😉                                                                                                     Informatie over deze expositie en de foto’s van de opening kunt u vinden op https://www.regioartrijnmond.nl/jubileum-en-lustrum-salon                                                                           Deze expositie duurt t/m 7 oktober 2017.                                                                                                           Het adres is: Noordeinde 7. 3201 AK Spijkenisse.

Volgende week zaterdag doe ik mee aan een groepsexpositie van Vereniging KunstPlus bij Droogschuur Flakkee. Tijdens Open Monumentendag op 9 september gaat de monumentale uien Droogschuur uit 1927 (nu 90 jaar!) voor het eerst open voor het publiek. Dankzij de unieke samenwerking met Kunstplus exposeren diverse kunstenaar op deze dag in de Droogschuur. Ook is in de Droogschuur de constructie met gaasrekken nog te zien waarop vroeger uienzaad op te drogen lag.

Het thema van deze monumentendag is ‘Boeren, burgers en buitenlui’.                                                           Zaterdag 9 september van 10.00 tot 17.00 uur.                                                                             Locatie:Rottenburgseweg 10. 3241XD Middelharnis

Graag tot ziens in mijn eigen atelier of bij bovenstaande exposities. Wilt u weten wanneer ik daar zelf aanwezig ben? Neem gerust even contact met me op. info@renatevanopdorp.nl

Hartelijke groet, Renate van Opdorp